Routekaart

Om ervoor te zorgen dat jij alleen nog maar hoeft te genieten, hebben wij twee mooie loopfietsroutes over Texel voor je uitgezet. Je rijdt langs diverse bezienswaardigheden en bijzondere eilandplekjes. De routebeschrijvingen krijg je gratis bij de huur van een loopfiets. Beide routes starten in Oosterend.

De Waddenroute (blauw, 20 km)

Als je de blauwe route volgt, rijd je richting het midden van het eiland. Via het kleinste dorp van Texel, De Waal, koers je via het cultuurhistorische Hoge Berggebied naar de haven van Oudeschild. Via het buitendijkse fietspad langs de Waddenkust rijd je terug naar Oosterend.

De Vuurtorenroute (rood, 30 km)

De rode route laat je kennismaken met het noordelijk eilanddeel. Je rijdt langs de Waddenkust en komt via De Cocksdorp bij het meest gefotografeerde object van Texel: de vuurtoren. De markante lichttoren is ook te bezoeken. De route gaat verder langs het beroemde natuurgebied De Slufter en brengt je door het polderlandschap weer terug op het startpunt in Oosterend.

Klik op de kaart om de routes in het groot te bekijken.

Enthousiast geworden? Kom ook Lopifitten!

Hebben we je enthousiast gemaakt? Huur dan zelf een loopfiets op Texel en trek eropuit. Vertel ons wanneer je komt en wij zorgen ervoor dat je Lopifit klaar staat.