Loopfiets Texel is gevestigd aan de rand van het mooie Oosterend. Dit bijzondere dorp, dichtbij de Waddendijk, is beslist een bezoekje waard. De dorpskern, met de Maartenskerk als prominent middelpunt, is in 1968 door het Rijk aangewezen als beschermd dorpsgezicht. In de pittoreske centrumstraatjes staan prachtige panden en in en om het dorp zijn meerdere wandelroutes uitgezet. U vindt ze op Oosterend Texel.

Met de loopfiets kunt u prima een ronde maken door Oosterend en het naastgelegen buurtschap Oost. Tip: breng een bezoek aan de Peperhof. In de voormalige gereformeerde kerk van Oosterend aan de Peperstraat worden wisselende exposities en activiteiten georganiseerd. Ook is er een nostalgisch kruidenierswinkeltje met de winkelinrichting uit de jaren veertig. De ooit zo bekende Sunlightzeep ligt er nog in de schappen en ook andere bekende merken uit lang vervlogen tijden vindt u er terug. In de Peperhof staat ook een imposante maquette van de oesterhaven, die rond 1843 dichtbij Oosterend werd aangelegd.

De Peperhof is het startpunt van diverse fiets- en wandelroutes.

Links

Enthousiast geworden? Kom ook Lopifitten!

Hebben we je enthousiast gemaakt? Huur dan zelf een loopfiets op Texel en trek eropuit. Vertel ons wanneer je komt en wij zorgen ervoor dat je Lopifit klaar staat.